Man van het Seizoen 2019-2020 - Pagina 3 | Iendracht.be Forum
forum eendracht aalstNieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 3
 Man van het Seizoen 2019-2020 
Auteur Bericht
Ancien

Lid geworden op: 17 Jan 2007, 8:42
Berichten: 4592
Leeftijd: 41
Locatie: Hofstade
Bericht Re: Man van het Seizoen 2019-2020
Bram schreef:
DT schreef:
filip.dhose schreef:
Goh, ik ga niet beweren dat je niet een paar uitzonderingen kunt hebben die de regel bevestigen (om je ploeg ECHT te versterken), maar de overheersende visie moet erin bestaan dat Eendracht Aalst de leidende club is in de Denderstreek, zowel qua aantrekken van spelers voor 1ste elftal, rekrutering van jeugdspelers, aanspreken van supporters en aantrekken van sponsors.


Dat kan je alleen als de Denderstreek op het hoogste niveau is vertegenwoordigd. Aangezien dat niet het geval is, moet je u neerleggen bij het feit dat je u hoogstens kan focussen op de best of the rest en dan nog. Het kan een leidraad zijn als je tussen twee vergelijkbare spelers moet kiezen, maar het mag nooit alles bepalend zijn op dit niveau, want je slaat uw eigen ruiten in. En je bent sowieso beperkt naar de interpretatie van de buitenwacht hé: zelfs als een club zich vandaag uitroept tot de parel van het Waasland, welke waarde wordt daar aan gehecht? Zelfs de goeie jeugd van die streek zit allang niet meer bij de Wase ploegen, laat staan dat er nog iemand wakker ligt van de Denderstreek... Oudenaarde dat top 2de amateur speelt, verliest momenteel zijn betere jeugdspelers uit zijn 1ste elftal aan Olsa Brakel dat top derde amateur speelt... Zal toch ook niet alleen voor de regio en het landschap zijn denk ik dan...
welke ruiten smijt je dan in ?

Hangt die vraag niet enorm af van het niveau dat je ambieert ? Als de de situatie nu rondom ons bekijk, ik teken meteen voor een club in 3e amateur, zonder schulden en met spelers uit die 25 straal (dat mag wel iets ruimer voor mij) waarover Filip het heeft.

Wel grappig dat hij dit nu aanraakt terwijl al langer de roep er is naar dit bestuur om eens met een visie te komen op de toekomst van deze club.


Yep, en dat zeg ik ook in mijn eerdere post. Maar dan moet je wel een visie hebben natuurlijk. Als je een paar weken geleden in de pers nog jammert op welke manier je de kans op de 1ste Amateurklasse hebt verloren, kan je nu moeilijk afkomen met een verhaal hoe je u voor een paar jaar in tweede amateur of lager zou willen nestelen.

Ik denk wel dat er gesteld mag worden dat het beleid van PLJ de laatste jaren vooral op toevalligheden is berust dus ik zou al schrikken moest er effectief een langetermijnplan komen. En dan nog is zo'n geografische perimeter altijd heel fragiel... De beste speler (op basis van statistieken die eerste klasse heeft gehaald) die de laatste tien jaar uit de Denderstreek is voortgekomen, hadden wij trouwens in onze rangen, maar moesten we niet hebben in derde en hebben we dan maar naar Dender laten gaan...

Intussen trouwens ook bevestiging dat Olsa Brakel ook naar tweede stijgt omdat Geel zijn licentie niet krijgt.


20 Apr 2020, 13:59
Nationale Ploeg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 25 Mei 2005, 12:53
Berichten: 1808
Locatie: Oilsjt tiens.
Bericht Re: Man van het Seizoen 2019-2020
filip.dhose schreef:
DT schreef:
filip.dhose schreef:
Stop daar eens mee, met dat gedoe van spelers te halen uit Antwerpen of Limburg of West-Vlaanderen.
Eendracht Aalst moet een club zijn die rekruteert in een straal van 25 km rond Aalst. Dan bouw je een regioclub die stevig verankerd zit in eigen streek. Geloof me, na de coronacrisis zal er slechts één manier zijn om te overleven als voetbalclub: terugvallen op eigen gemeente/stad/regio en een echte community club worden. Hoeveel supporters brengt een speler uit Kapellen mee, denk je?Kleine nuances bij bovenstaande: het is niet omdat een speler bij een ploeg in Antwerpen zit, dat hij niet in uw strategie past hé. Het is immers niet zo dat de spelers altijd wonen waar ze spelen. De Schutter kan bij wijze van spreken op het PC-stadion pissen vanwaar hij woont... Bovendien is het voor een West-Vlaming dikwijls makkelijker om tijdens de week op tijd op de training te staan, dan van iemand die van de andere kant van Oost-Vlaanderen of Vlaams-Brabant moet komen.

Het is dus duidelijk dat zo'n strategie niet alles bepalend moet zijn: ik denk dat de supporters liever terugdenken aan Depoitre, De Castro en Galucci dan aan Debaerdemaeker, Lievens, enz. Supporters vereenzelvigen zich met de spelers die successen boeken. Ik heb nooit iemand van de supporters weten zagen over de feestjes in vierde klasse omdat Troch en Verheyden van buiten uw straal van 25 km kwamen...

Bovendien beperkt zo'n strategie ook uw ambities: voor een kleinere club die zich op een bepaald niveau wil handhaven, is zo'n lokale verankering logisch omdat de spelers bijvoorbeeld na elke wedstrijd verwacht worden om iedereen van de supporters separaat te gaan groeten. Dan moet je idd geen 5 spelers gaan halen die van de andere kant van België moeten komen. Maar als je enerzijds aangeeft dat EA moet kijken naar 1ste Amateur en hoger, is het anderzijds wel een beetje triestig dat je dan uw spelersvijver gaat inperken tot binnen een straal van 25 km. Zeker omdat je niet alleen in die vijver vist...

Zou al leuk zijn dat er kwaliteit wordt aangetrokken: lang geleden dat er nog eens ne goeien Arnold of ne goeien Demba is neergestreken... Of dat hij dan uit mijn straat komt of uit Polen, maakt me veel minder uit...

Goh, ik ga niet beweren dat je niet een paar uitzonderingen kunt hebben die de regel bevestigen (om je ploeg ECHT te versterken), maar de overheersende visie moet erin bestaan dat Eendracht Aalst de leidende club is in de Denderstreek, zowel qua aantrekken van spelers voor 1ste elftal, rekrutering van jeugdspelers, aanspreken van supporters en aantrekken van sponsors.


Al decennia lang hoor ik dat riedeltje van jeugdspelers, eigen regio, etc. Wat is het concrete resultaat geweest in pakweg de laatste tien jaar? Ken Van Damme, Jens Podevijn en de broertjes Geenens. That's it. Wat maakt dat nu uit waar die spelers wonen, dat ze kunnen voetballen is toch tien keer belangrijker.


20 Apr 2020, 16:53
forumlegende

Lid geworden op: 07 Mei 2008, 10:08
Berichten: 2556
Bericht Re: Man van het Seizoen 2019-2020
Vedrom 'on topic' en hierbij mijn top 3:

Wantens
Jilke
Dekuyper.

Halen het net niet: Falco, Mitu.
Niet gehaald wegens te weinig gespeeld tgv onzen 'TOP'trainer zijn geniale ideeën: Van den Eynde, Mertens.

Zoals iemand anders hier al aangehaald heeft denk ik ook dat Devriendt kan uitgroeien tot 1 van de betere spelers voor volgend seizoen, als hij zijn stijgende lijn van de 2de seizoenshelft verder zet.

Ik tip hem alvast voor een top-3 plaats dus in 't seizoen 2020-2021. (we zijn er rap bij he ;-).

_________________
Iendracht forever mor fusie never!


24 Apr 2020, 17:24
nieuw in de eerste ploeg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 14 Feb 2009, 15:15
Berichten: 507
Leeftijd: 34
Locatie: OILSJT
Bericht Re: Man van het Seizoen 2019-2020
1. Wantens 4p
2. Dekuyper 4p
3. Geenens 2p (voor zijn tomeloze inzet)

Kunnen we hier in deze topic niet jaarlijks teruggrijpen naar het verdelen van 10 punten onder de "Top 3" zoals dat het geval was enkele jaren geleden ? :) Zoals bvb. hierboven.
Hoe is dat trouwens aan zijn einde gekomen ? :D

_________________
!!! Iendracht Oilsjt back to glory !!!


25 Apr 2020, 0:16
onderstaande foto te bekijken op eigen risico
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27 Apr 2006, 14:28
Berichten: 8206
Leeftijd: 54
Locatie: Wetteren
Website: https://www.youtube.com/watch?v=EZJ_UKBtSHc
Bericht Re: Man van het Seizoen 2019-2020
1. Plj
2.Bvr
3.Tamara

De rest kan ik niet beoordelen want ik gaf geen halve euro uit aan een ticketje van de Iendracht :EA: :EA:

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=EZJ_UKBtSHc
Member of the President’s Club.


25 Apr 2020, 9:58
Vaste Waarde

Lid geworden op: 16 Mei 2014, 22:51
Berichten: 1039
Bericht Re: Man van het Seizoen 2019-2020
tympanum2 schreef:
Als dat dan de visie gaat zijn...enkel spelers van onder de kerktoren. Dan ben je sowieso gedoemd om te blijven sukkelen in heel lage reeksen. Nu ben ik ook fel gekant tegen het moderne voetbal waarin enkel geld primeert, maar om dan meteen terug te keren naar 50 of 60 jaar geleden, toen enkel de beenhouwer en de bakker sponsorden en meteen ook de spits en de doelman waren van de clubs...allemaal heel charmant, maar tenzij het voetbal over heel de wereld een ommezwaai van heb ik jou daar maakt zie ik het niet gebeuren, tenzij je als club de provinciale reeksen ambieert. Misschien had PLJ het daarover, toen ie zijn 5-jarenplan ambieerde? Lekker gezellig en ambitieloos in tweede of derde provinciale?

Door absoluut mijn redenering in het belachelijke te willen trekken, bega je een cruciale argumentatiefout: het gaat natuurlijk niet op om enkel spelers van onder de kerktoren aan te trekken: het arrondissement Aalst alleen al telt 300.000 inwoners. Tel daar nog wat buurgemeenten in Vlaams-Brabant bij en je zit gemakkelijk aan 350.000. Als dat geen visvijver is! Als je ervan uitgaat dat van de 24 profclubs er pakweg 17/18 uit Vlaanderen komen (de rest uit Wallonië/Brussel), en je weet dat Vlaanderen 6,5 miljoen inwoners telt, dan zou elke club GEMIDDELD een rekruteringsgebied van 361.000 à 382.000 inwoners moeten hebben. Onze regio (arrondissement Aalst / Dendervallei) past dus perfect binnen dat plaatje.


25 Apr 2020, 11:11
Reserve
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 30 Nov 2016, 15:16
Berichten: 366
Leeftijd: 68
Locatie: Koksijde
Bericht Re: Man van het Seizoen 2019-2020
Bakkie schreef:
1. Plj
2.Bvr
3.Tamara

De rest kan ik niet beoordelen want ik gaf geen halve euro uit aan een ticketje van de Iendracht :EA: :EA:


:lol:


25 Apr 2020, 12:04
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 3


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten
Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
webdesign aalst