oilsjt carnaval 2016 | Iendracht.be Forum
forum eendracht aalstNieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1 2
 oilsjt carnaval 2016 
Auteur Bericht
Freak

Lid geworden op: 16 Mei 2005, 20:13
Berichten: 5538
Bericht oilsjt carnaval 2016
Nog 52 dagen en dan halen Aalstenaars hun carnavalskostuums uit de kast en mogen de wagens eindelijk uit de werkplaatsen. De terreurdreiging noopt tot waakzaamheid, maar niemand ontspringt de spot, klonk het op de voorstelling van de festiviteiten.

"IS, bekende sporters of politici, niemand maar dan ook niemand ontspringt de dans", waarschuwt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). "Dat is de spot van carnaval." Toch benadrukt de Aalsterse burgemeester dat de stad in het kader van de terreurdreiging waakzaam zal zijn, al zal hij niet verder in detail treden over de genomen maatregelen. "We moeten het feest van de vrijheid van meningsuiting koesteren en in ons hart blijven dragen. Zeker als het gaat om ons groot volksfeest, waar wit en zwart, rijk en arm, recht en scheef, zich amuseert."

De stad zet dit jaar extra in op een proper en duurzaam carnaval. "Ik heb soms de indruk dat de woensdag na carnaval de stad een containerpark is, " zegt burgemeester D'Haese, verwijzende naar de 'traditie' om afgedankte wasmachines, matrassen of zetels naar de Grote Markt te brengen. In de stad, en in de werkhallen, worden onder meer extra afvalcontainers gezet, verduidelijkt feestschepen Ilse Uyttersprot (CD&V).

Verwijten
Thema van de affiche dit jaar is 'verwijten'. "Er staat een voil jeanet op die volledig in haar doen is", verduidelijkt ontwerper Bram De Baere. De in vrouw verkleedde man steekt haar tong uit en heeft een rode feestneus opgezet. "Verwijten is oude traditie tijdens carnaval", verduidelijkt De Baere. "Wanneer Aalsternaars onherkenbaar vermomd door de stad lopen en hun stem vervormen, dan kunnen ze iedereen die ze kennen in het dagelijks leven, zonder dat die persoon het door heeft, verwijten en de week erop doen alsof er niets is gebeurd."

De verkiezing van Prins Carnaval, een strijd tussen Christoph Corthals (bijgenaamd Cali) en Dennis De Wolf, vindt plaats op 16 januari.

De carnavalsdriedaagse start op 7 februari 2016 met de 88ste zondagstoet, dit jaar met een langer traject, daarna wordt ook op 8 en 9 februari feest gevierd.


16 Dec 2015, 17:30
Ancien

Lid geworden op: 15 Sep 2008, 19:44
Berichten: 4896
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
[b]Uitvinder Ajuinworp overleden


De stichter van de Aalsterse Ajuinworp Jules Boelens is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij bedacht in 1958 de Ajuinworp om meer volk te lokken naar de stoet op carnavalsmaandag. Zijn ideetje groeide uit tot een onvervalste traditie.
In 2013 stond hij ter ere van de 55ste Ajuinworp in de schijnwerpers, anders volgde hij 'zijn' Ajuinworp in alle stilte op de achtergrond.


Een overvolle Grote Markt in Aalst op carnavalsmaandag. Het volk houdt de handen open voor de ajuintjes
Een overvolle Grote Markt in Aalst op carnavalsmaandag. Het volk houdt de handen open voor de ajuintjes. Op carnavalsmaandag iets na de middag loopt de Grote Markt van Aalst vol. Jong en oud doen er hun best om de Gouden Ajuin te vangen die de Prins Carnaval samen met de burgemeester van het balkon van het stadhuis gooit. 'Ajoin! Ajoin!', roept burgemeester Christoph D'Haese de menigte toe. Een Aalst carnaval zonder de Ajuinworp, dat is als een Voil Jeanet zonder valste borsten. De uitvinder van die fijne traditie was Jules Boelens.

Je merkte het nauwelijks, maar Jules was elk jaar in stilte in de achtergrond aanwezig tijdens de Ajuinworp. In de feestzaal van het stadhuis keek hij toe hoe de prins en de burgemeester de 'ajuintjes' in de massa mensen wierpen. In 2013 stond hij eventjes in het middelpunt van de belangstelling. De Ajuinworp bestond 55 jaar en de toen 89-jarige Jules moest tal van interviews geven. De man, vooral bekend van bijeenkomsten van de Aalsterse oud-strijders bleek de Ajuinworp te hebben bedacht, iets wat velen vergeten waren. "55 jaar geleden zat ik in het Feestcomité en ben ik met het idee op de proppen gekomen om een Ajuinworp te organiseren op carnavalsmaandag, net voor de maandagsstoet", zei Jules toen. "We merkten dat de mensen op maandag niet naar de stoet keken. Ze deden de gordijnen en deuren dicht en kwamen niet buiten. Toen we de eerste keer de Ajuinworp organiseerden, stonden er op de Grote Markt zo'n 90 mensen. Het tweede jaar tussen de 200 en 300. Nu staat het vol."

Eerbetoon
AKV De Zwiejtzoel'n gaf de man een onvergetelijke carnaval in 2013 met een praalwagen van hem. "We zetten in de stoet toen de twee ajuinboeren en de uitvinder van de Ajuinworp in de kijker en gooiden 15.000 ajuintjes in het publiek.
Op de doop van de wagen was Jules al heel erg emotioneel. Het deed hem iets. Hij vertelde er honderduit over zijn vader en zijn jeugd, over het ontstaan van de Ajuinworp", zegt Johan Van Der Veken van De Zwiejtzoel'n.
"De ajuinboeren liepen het hele parcours mee, Jules pikte aan op de Grote Markt, want hij was toch al slecht te been.
Er was afgesproken dat hij net voor de Grote Markt op een van onze wagens zou klimmen en dan de apotheose van de stoet vanop de wagen zou kunnen meemaken. Maar hij geraakte niet op het trapje van de wagen. Het trapje was te hoog. Hij probeerde en probeerde, werd er serieus nerveus van, want hij wou dit dolgraag meemaken, maar het lukte niet. Uiteindelijk is hij met een van ons aan de arm te voet over de Grote Markt gestapt, voor de carnavalswagens uit", zegt Johan.
Sociale media
"Sindsdien hielden we contact via Facebook. Hij was nog goed bij de pinken voor zijn leeftijd en mee met de sociale media. Een groot carnavalist."

_________________
Iendracht Oiljst "Mannen weten waarom"


19 Jan 2016, 15:39
Ancien

Lid geworden op: 15 Sep 2008, 19:44
Berichten: 4896
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
Nipte verliezer Prins Carnaval ontdekt “fout” en vecht uitslag aanDraait de prinsenverkiezing uit op een juridisch gevecht? Prins Dennis werd dit weekend met een ongezien nipte voorsprong verkozen. Zo nipt dat Prins Cali, vier punten minder, de resultaten van de kennisproef nog eens ging nakijken. Hij beweert dat de overwinning hem is ontnomen omdat een vraag onterecht werd fout gerekend. Cali beraadt zich nu over mogelijke stappen.
Christophe Corthals, ofwel Prins Cali, ging de kennisproef na zijn verlies inkijken bij de deurwaarder die alles in goede banen had geleid. Op een van de vragen had hij “Eerste Nacht van de Toezichters” geantwoord. Dat werd fout gerekend. De jury oordeelde dat het antwoord gewoon “Nacht van de Toezichters” moest zijn.

Pijnlijk voor Cali, want dat ene antwoord koste hem de overwinning in de kennisproef. Die had hem vijf punten in de totale einduitslag opgeleverd. En dan zou hij niet verloren hebben met vier punten achterstand, maar gewonnen met één punt voorsprong.

“Niet om Dennis te koeioneren”

“We doen dit niet om Dennis te koeioneren, maar om rechtvaardigheid te krijgen”, reageert de vriendin van Cali donderdag telefonisch. “Momenteel wachten we op respons van een advocaat voor advies. Want als die ene vraag wel juist was gerekend, en we zijn zeker van ons stuk dat dit zo had moeten zijn, had Cali prins geweest. Tot nu toe krijgen we enkel telefoons van kranten, de stad heeft ons nog niet opgebeld. De vraag is wat zij hiermee gaan doen. We hebben hier vier jaar werk tijd en middelen ingestoken, dus we kunnen het niet zomaar laten passeren als er een fout is gebeurd. Dennis is niet mis geweest, maar de stad wel. Of Cali dan nog prins zal worden, daar zijn we niet zeker van. We hopen daar zo snel mogelijk duidelijkheid over te hebben.”

Dit was de reactie van Prins Cali op de dag na de verkiezing. “Ne welgemeenden proficiat aan onze nieuwe prinsj den dennis en zijn team”, klonk het toen. “Ge gaat dat super doen.”

_________________
Iendracht Oiljst "Mannen weten waarom"


21 Jan 2016, 14:15
Freak

Lid geworden op: 16 Mei 2005, 20:13
Berichten: 5538
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
carnavalisten in de Vlaams-Brabantse gemeenten Opwijk en Asse mogen zich niet verkleden in hulpverlener of terrorist. Dat heeft de lokale politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) laten weten. De politiezone kreeg die raad van het OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse.

Het terreurniveau blijft voor de carnavalsfeesten op drie staan. "Iemand die verkleed gaat als brandweerman, politieagent, verpleger of soldaat kan zo misschien makkelijker in zones of gebouwen geraken waar gewone burgers niet zijn toegelaten", legt commissaris Daniel Noens uit.

"Als iemand een carnavalist ziet lopen die verkleed gaat als Arabier met bomgordel (zoals vorig jaar op Aalst Carnaval, red.), kan dit voor paniek zorgen. Onze ploegen houden toezicht. We raden iedereen aan om de proef vooral niet op de som te nemen. Wie toch zo verkleed gaat, zal zijn carnaval zo goed als zeker moeten doorbrengen in een kale kleine ruimte in ons politiebureau."


27 Jan 2016, 21:39
Nationale Ploeg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 14 Apr 2011, 11:42
Berichten: 2415
Leeftijd: 68
Locatie: Pitsidia - Kreta
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
Vandejoor in Oilsjt allemool verkli(oo)jt als naturist ent probleem is opgelost, nèm ! :lol:

_________________
s(o)up soert and cinema since 1966


28 Jan 2016, 0:14
onderstaande foto te bekijken op eigen risico
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 09 Aug 2005, 13:52
Berichten: 6580
Leeftijd: 8
Locatie:
Website: http://www.spionkop-lede.tk
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
waly 2 schreef:
carnavalisten in de Vlaams-Brabantse gemeenten Opwijk en Asse mogen zich niet verkleden in hulpverlener of terrorist. Dat heeft de lokale politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) laten weten. De politiezone kreeg die raad van het OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse.

Het terreurniveau blijft voor de carnavalsfeesten op drie staan. "Iemand die verkleed gaat als brandweerman, politieagent, verpleger of soldaat kan zo misschien makkelijker in zones of gebouwen geraken waar gewone burgers niet zijn toegelaten", legt commissaris Daniel Noens uit.

"Als iemand een carnavalist ziet lopen die verkleed gaat als Arabier met bomgordel (zoals vorig jaar op Aalst Carnaval, red.), kan dit voor paniek zorgen. Onze ploegen houden toezicht. We raden iedereen aan om de proef vooral niet op de som te nemen. Wie toch zo verkleed gaat, zal zijn carnaval zo goed als zeker moeten doorbrengen in een kale kleine ruimte in ons politiebureau."


'...waar normaal terroristen zitten, maar die doen hun goesting in België'.
Die stoute carnavalisten gaan we echter wel hard aanpakken

_________________
www.spionkoplede.com


28 Jan 2016, 11:42
Nationale Ploeg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 14 Apr 2011, 11:42
Berichten: 2415
Leeftijd: 68
Locatie: Pitsidia - Kreta
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
Ondertussen is er wel 1 voordeel ontstaan ivm Belgie: iedereen in de wereld weet Belgie nu op de kaart staan
omwille van zijn onfris imago en daar doet die clown van amerikaanse presidentsfavoriet Donaldje Trumpje
natuurlijk graag nog een serieuze schep bovenop. Dat belooft als die man ooit president van de USA wordt.

Maar los daarvan hebben wij het natuurlijk zelf in de hand gewerkt hé, zet enkele honderden Jihadis bij elkaar in Molenbeek a/d Zenne en laat ze hun ding maar doen. Vrouwen op armlengte, Arabisch als optie in de kleuterscholen, pedofielen in de moskees waar het gerecht liever afblijft om de vrede (sic) te bewaren, gelijkgestemden volop in de gemeentepolitiek. Later zullen ze zeggen "wir haben es nicht gewusst".

Karnavalisten gelieve jullie aan te passen, niet verkleed zoals die terroristen, geen legeruniformen, de toegestroomde vluchtelingen niet provoceren, geen blote kleding, geen parfum, want dat leidt natuurlijk naar handtastelijkheden, ginder is da gewoon, wij moeten ons aanpassen aan die mensen, wees niet discriminerend enz enz enz. Zo, dat lucht effe op zeg, en nu lekker eten : geroosterd speenvarken, oei, da mag ook ni meer zekers want onrein, maar ja, voor ons ongelovigen is dat juist voldoende :D :wave:

_________________
s(o)up soert and cinema since 1966


28 Jan 2016, 13:47
Nationale Ploeg

Lid geworden op: 18 Aug 2008, 19:12
Berichten: 1880
Leeftijd: 49
Locatie: Oiltert
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
zwetzat schreef:
Ondertussen is er wel 1 voordeel ontstaan ivm Belgie: iedereen in de wereld weet Belgie nu op de kaart staan
omwille van zijn onfris imago en daar doet die clown van amerikaanse presidentsfavoriet Donaldje Trumpje
natuurlijk graag nog een serieuze schep bovenop. Dat belooft als die man ooit president van de USA wordt.

Maar los daarvan hebben wij het natuurlijk zelf in de hand gewerkt hé, zet enkele honderden Jihadis bij elkaar in Molenbeek a/d Zenne en laat ze hun ding maar doen. Vrouwen op armlengte, Arabisch als optie in de kleuterscholen, pedofielen in de moskees waar het gerecht liever afblijft om de vrede (sic) te bewaren, gelijkgestemden volop in de gemeentepolitiek. Later zullen ze zeggen "wir haben es nicht gewusst".

Karnavalisten gelieve jullie aan te passen, niet verkleed zoals die terroristen, geen legeruniformen, de toegestroomde vluchtelingen niet provoceren, geen blote kleding, geen parfum, want dat leidt natuurlijk naar handtastelijkheden, ginder is da gewoon, wij moeten ons aanpassen aan die mensen, wees niet discriminerend enz enz enz. Zo, dat lucht effe op zeg, en nu lekker eten : geroosterd speenvarken, oei, da mag ook ni meer zekers want onrein, maar ja, voor ons ongelovigen is dat juist voldoende :D :wave:

Allé, vér iejne kiejr gonek mé a 't akkoerd. :D

_________________
E Palmken goot er altoid in!!
Mor iet anders oeik....


28 Jan 2016, 14:41
Ancien

Lid geworden op: 15 Sep 2008, 19:44
Berichten: 4896
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
Zopas stoet afgelast, dans van de Gillis en Ajuinenworp gaan door. :(

_________________
Iendracht Oiljst "Mannen weten waarom"


08 Feb 2016, 13:08
Freak

Lid geworden op: 16 Mei 2005, 20:13
Berichten: 5538
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
het plezante aan carnaval en het respecteren van iedereen die zich graag amuseert werd vanavond zwaar ondermijnd. In tegenstelling tot andere jaren werd de Grote Markt volledig ontruimd, een financiële ramp voor de weinige café's die nog de deuren open. En de communicatie was nihil. Niemand was op de hoogte. Extra personeel voor deze anders laatste drukke dag stond met de vingers te draaien. De stad betreurt het dat de horeca het laat afweten en niet meer opent tijdens carnaval maar de actie van vanavond is niet goed te praten. De cafébazen zaten vanavond al samen om hun ongenoegen te geven. "De markt afgesloten voor iedereen zonder te verwittigen...3u lang personeel met hun vingeren laten draaien en dan verschieten dat de cafés niet meer open doen...zit er nu niemand meer in gans dat bestuur dat een beetje feeling heeft met de middenstand? Alles onder het vaandel van veiligheid? Schaf het dan volledig af, dan zal het pas écht veilig zijn. Ik sta 23 jaar met carnaval in de horeca en kan mij geen enkel noemenswaardig incident voorstellen dat zich voorgedaan heeft dat dit verantwoordt.En zeker niet zonder de elementaire beleefdheid om de mensen die aan het werken zijn in te lichten", reageert Stefan Verhegge van café Cognac. :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:


09 Feb 2016, 21:23
Nationale Ploeg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 12 Jan 2008, 17:55
Berichten: 2230
Leeftijd: 38
Locatie: Aalst
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
Het is allemaal begonnen met het afsluiten van de markt voor die 'megakeiren' e. Onder het mom van veiligheid mogen wij binnenkort juist niks meer. Ik herinner mij nog dat begin jaren 90 de popverbranding plaats vond om middernacht en achteraf alleman er zijn vuiligheid op smeet. Gebeurden er toen zo veel incidenten of waren de mensen gewoon niet zo gepamperd?


12 Feb 2016, 11:03
Freak

Lid geworden op: 16 Mei 2005, 20:13
Berichten: 5538
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
http://www.aalst.tv/images/Schermafbeel ... .51.49.png :x


12 Feb 2016, 11:18
forumlegende

Lid geworden op: 16 Mei 2005, 22:35
Berichten: 2846
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
Gelukkig gebeurde het buiten de feestzone! :fuck:
Zoals hierboven al vermeld : vroeger kon zowat alles (wat in sommige gevallen misschien ook niet je dat was, zo heb ik eens als jonge snaak vijf minuten gewoon geen grond gevoeld door de opeengepakte massa, maar dat ging dan over te veel volk) maar nu kan er bijna niets meer. Geen foto's van blote vrouwen, geen bloem, geen vuiligheid, geen volk op de Markt, geen bierglazen, geen koetsen of andere voorwerpen, enz...Ik kan me in al die jaren geen enkel ernstig incident voor de geest halen dat te maken had met deze verboden zaken. Zelfs niet toen er af en toe iets in de fik ging op dinsdagnacht.
De regulitis ondergraaft alles waar Carnaval voor staat. Binnenkort zetten ze een grote tent op op de markt en mogen we daar allemaal in blijven. En als we moe maar voldaan naar huis stappen worden we dan wel afgemot.


12 Feb 2016, 11:27
Ancien

Lid geworden op: 15 Sep 2008, 19:44
Berichten: 4896
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
Al vijf kandidaten dingen naar de titel van Prins Carnaval 2017


Carnaval is nog maar een week voorbij, of er hebben zich al vijf kandidaten aangemeld om Prins Carnaval 2017 te worden.

Het is van 2000 geleden, maar het zou wel eens goed kunnen dat Aalst carnaval in 2017 een prinsenverkiezing krijgt met maar liefst vijf kandidaten. Mil Arijs, Chris Boone, Raf Sidorski, David Bockstael en Ronny Eemans heten de Aalstenaars die nu al hun kandidatuur bekendmaakten.

Er zijn al twee kandidaten die met hun campagne begonnen zijn. Chris, Raf en Ronny hebben een Facebook-pagina op poten gezet, respectievelijk 'Boein vér 17', 'Raf vér 17' en 'Ronny vér 17'. Zij hebben ook hun logo bekendgemaakt.

Tussen de kandidaten zitten er een paar met ervaring. Chris Boone is de enige ex-prins, hij won de prinsenverkiezing in 2010, maar deed daarvoor al eens mee in 2007. Voor Mil Arijs is het al de vierde poging. In 2000 deed hij mee, maar werd derde van de vijf kandidaten en in 2001 verloor hij tegen prins Gary. In 2012 wou hij het opnemen tegen Stephanie Daeleman, maar de stad accepteerde zijn kandidatuur toen niet omdat hij geen blanco strafregister kon voorleggen. Dat kan Mil ondertussen wel en dus probeert hij het een vierde keer. Raf Sidorski nam het in 2008 op tegen Dennis De Wolf in de Arendprinsverkiezing, maar verloor die verkiezing van Dennis.

Als er niemand voortijdig opgeeft, zijn de kandidaten dus met vijf. In het reglement staat dat er dan een preselectie kan worden georganiseerd. Vanaf meer dan drie kandidaten kan de stad een preselectie houden, maar de stad is daartoe niet verplicht. (RLA)

_________________
Iendracht Oiljst "Mannen weten waarom"


18 Feb 2016, 10:28
Freak

Lid geworden op: 16 Mei 2005, 20:13
Berichten: 5538
Bericht Re: oilsjt carnaval 2016
Op maandagochtend 7 november start de aannemer met de heropbouw van carnavalshallen 1 en 10 op de Hoge Vesten. Hierdoor zal er geen doorgaand verkeer worden toegelaten rond de hallen. Om de veiligheid op en naast de werf te garanderen, worden enkele maatregelen genomen die invloed hebben op de verkeerscirculatie. Zo wordt de afsluiting uitgebreid en er zal geen doorgaand verkeer worden toegelaten. De hallen zullen pas na carnaval klaar zijn.


26 Okt 2016, 17:17
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1 2


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten
Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
webdesign aalst